På tisdag morgon gjorde vi klart skepp och travade bort till hamnkontoret med den enorma lånekontakten under armen för att checka ut. Vädret var soligt och varmt men den utlovade ostliga vinden var inte riktigt på plats. Vi satte storseglet inne i hamnområdet. Efter att ha konstaterat att det var nordlig vind rullade vi ut focken eftersom den är självslående och lätt att kryssa med.
Vi hann segla i drygt en timme och göra några slag innan vinden dog ut. Det var bara inse att det bara var att starta motorn. När vi hade cirka en timme kvar till marinan i Burriananova vred vinden något och framförallt ökade den i styrka. Härligt, under de sista 5 NM fram till sommarhamnen fick vi en härlig segling.
Vattnet utanför Burriana var magiskt grönt och turkost. Först trodde vi att det var ett grundområdet med både sjökort och verklighet visade ett djup på 20 meter. Väl inne i hamnen fick vi snabb service. Navigatörens kontakt Noelia hade fixat alla papper så vi slapp lägga till vid incheckningspontonen utan kunde gå direkt till den anvisade platsen.
Nu märks det på hamnavgifterna att vi är inne i juni, avgiften för NOSTRA ökade från 26 Euro till 36 Euro per natt från och med 1 juni och då är Burriananova ändå en förhållandevis billig hamn.
När alla tampar satt där de skulle gick vi bort till hamnkontoret för incheckning. Det blev en enkel procedur eftersom Noelia hade fixat all administration innan. Tillbaka i NOSTRA unnade vi oss en tilläggare med bubbel och avokado för att fira att nu var sista etappen till sommarhamnen genomförd.
Kontakten med ägaren till firman, Andrés, som ska laga NOSTRA kändes väldigt bra. Han verkar vara väldigt seriös, enkel att resonera med och lyhörd. Han och hans företag har väldigt fina recensioner från tidigare kunder vilket känns positiv. Torsdag till söndag cyklade vi runt och utforskade närområdet. Strax utanför hamnen finns en fin strand, trevliga restauranger och bra möjligheter för bunkring inför höstens etapper.
Promenad i marinan ☀️
Vi sparade både strand- och restaurangbesök tills vi kommer ner i början av september. Istället har vi förberett NOSTRA inför en sommar på land. Förseglen spolades av med sötvatten innan de packades och stuvades i förpiken. I pentryt städades alla skåp, lådor och ugnen ordentligt med den portugisiska städ-vinägern.
Imorgon måndag, tar vi det sista. Då ska alla tankar tömmas och göras rena, kyl och frys ska tömmas och torkas ur ordentligt. Vi känner oss väl förberedda att lyfta upp vår dam på land igen – lite tidigare än den ursprungliga planen men vi känner att den här gången kommer arbetet att bli ordentligt gjort.