En lugn och härlig fixardag

Idag har vi haft en fixardag. Det är skönt att kunna ta tid och ägna sig åt det som behöver fixas men som många gånger inte hinns med när vi hela tiden är på väg. En av oss har rumsterat i pentryt, gjort rent kylboxen och fixat picklad rödlök och pressgurka. Vi blev så sugna på att göra egen pressgurka efter att ha ätit det på lunchen igår. Det fick bli ett träningspass med gummibanden idag. Egentligen hade huvudet bestämt att det var jogging på dagordningen idag men eftersom kroppen tyckte annorlunda fick det bli så.

Båtpicklad rödlök och båtinlagd pressgurka

Kapten har fixat två preventergajar till bommen. Det är en säkerhetsåtgärd för att bommen inte ska flytta sig från ena sidan till den andra sidan när man seglar undanvind . Det är livsfarligt att vara vägen när bommen kommer i hög hastighet vid en okontrollerad gipp, det är otroliga krafter. Nu har vi två fasta linor så det blir lätt att fixera bommen när det behövs. Allt som gör seglingen säkrare är bra.

Efter en god lunch I NOSTRA med pannbiffar och fransk potatissallad tog vi en sväng på byn via hamnkontoret. Inget brev idag heller. Däremot hade en svensk båt som vi träffade i Cuxhaven lagt till i hamnen. Sissela och Håkan från ostkusten och som är på väg åt samma håll som vi. På kvällen blev det ett trevligt samtal med många bra hamntips. De har nämligen gjort resan en gång tidigare med motorbåt men den här gången seglar dom.

Att bli kallad KLANT när man självscannar kan säker finnas skäl för ibland……

10 svar på ”En lugn och härlig fixardag”

  1. Härligt att se att ni har det gott. Ha en underbar midsommar så kommer jag att från nu följa er resa. Vi hörs

  2. Vill bara säga att er blogg är väldigt mysig att följa med fina bilder och bra text. Lite surrogat när nu den egna sommarens segling är inställd. Hoppas ni orkar hålla i. Jag tror att det är många med mig som gläds tillsammans med er. Önskar er en riktigt härlig midsommar!

    1. Hej Patric, vi blir så glada över din feedback och att vi kan bidra till att lindra din seglingsabstinens. Kämpa på så har du snart två starka ben på däck igen.
      Glad midsommar!

  3. Härlig att följa er resa både som kapten och navigatör. Ha en fortsatt bra resa och njut. Nu går vi in i en midsommarhelgen med stundande rekordvärme i Sverige 🥵 😎

    1. Hej Niklas, roligt att du har hittat hit och vill hänga med. Det är trevligt för oss att dela vårt äventyr med dig och andra som är sugna på att följa oss.
      Glad midsommar!
      önskar
      Kapten och Navigatören 😀

  4. Sitter å njuter av sol vind å vatten på näset, laddar inför grillen å pilsnern ikväll. Ha en fantastisk midsommar 🥳🍻

  5. Så trevligt att följa er. Det blir mer tid till vardagssysslor när man är ledig! Vi sitter i bilen, på väg till midsommarfirande och golf tillsammans med gamla vänner på Bjärehalvön. Vi kör vidare till Tegelstrand efter midsommar. Vi har ju det mesta sommarstugan, men ändå är bilen fullpackad. Vi följer med spänning er färd och önskar samtidigt en Glad midsommar! 🌺🌻☀️⛵️❤️

    1. Hej, så trevligt det låter med midsommarfirande och golf. Det måste vara en perfekt kombo. Vi kommer att fira tillsammans med en annan svensk besättning som vi pratade lite med i Cuxhaven men vi har mer bekanta med här i Haag. Trevlig att ha någon som förstår sig på vad det är för en dag idag 😉
      Glad midsommar och kör försiktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *